Syväkirja on Kustannusyhtiö Kirjalabyrintin erityisprojekti. Sen tarkoituksena on tutkia digitaalisuuden kirjallisuudelle antamia mahdollisuuksia ja samalla laajentaa käsitystä kirjasta. Se ei tarkoita pelkästään multimediaelementtejä, vaan tavoitteena on aidosti kirjallisuutta rikastava rakenne, joka palvelee sisältöä.

Perinteisen kirjan tie on jo monisatavuotinen. Kirjalabyrintin mielestä on tullut aika uudistaa kirja paremmin nykyihmisen mieltä vastaavaksi. Kirjan rakenteen muuttuessa monimutkaisemmaksi on lukemisen helppouden säilyttäminen erityinen haaste. Kirjalabyrintti haluaa pitää syväkirjat selkeinä; lukija ei saa kokea olevansa eksyksissä. Kuitenkin kirja voi olla myös rakenteensa puolesta seikkailu!

Syväkirja on kutsu kaikille kirjoittajille, jotka kokevat perinteisen kirjan rajat ahdistaviksi tai jotka muuten vain haluavat kokeilla toisenlaista lähestymistapaa. Syväkirja on yhtä aikaa mahdollisuus ja haaste. Kirjalabyrintti tukee kirjoittajaa hänen käsikirjoituksensa uudenlaisessa jäsentämisessä. Yhteisenä tavoitteena on mielenkiintoinen ja uutta luova mutta yhtenäinen teos.

Vaikka sinulla ei olisi valmista käsikirjoitusta tai suunnitelmaa, mutta olisit kiinnostunut tekemään interaktiivista kirjallisuutta, älä epäröi ottaa yhteyttä! Kirjalabyrintti voi ehdottaa sinulle toimivaa mallia, jolle on olemassa kaupallinen jakelukanava. Ota yhteyttä suoraan kustannustoimittajaan.
Valintoihin perustuva syväkirja
Unohdetut ovet – valintoihin perustuva syväkirja
Seuraa syväkirjaprojektia

Kirjallinen suunnistaja